- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Изненађење: Клоп иде – крај једне ере /видео/

© AFP 2023 / GABRIEL BOUYSМенаџер Ливерпула Јирген Клоп
Менаџер Ливерпула Јирген Клоп - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2024
Пратите нас
Немачки стручњак Јирген Клоп одлучио је да напусти Ливерпул на крају сезоне 2023/24, објавио је енглески клуб.
„Могу да разумем да је то шок за многе људе у овом тренутку, када то чујете први пут, али очигледно могу то да објасним или бар да покушам да објасним. Волим апсолутно све у вези овог клуба, волим све у вези са градом, волим све у вези са нашим навијачима, волим тим, волим особље. Ја све волим. Али то што и даље доносим ову одлуку вам показује да сам убеђен да је то одлука коју морам да донесем. Чињеница је да ми понестаје енергије“, изјавио је Клоп за клупску телевизију.
Додаје да је пре почетка сезоне почео да размишља о одласку.
„Када смо седели заједно и разговарали о потенцијалним потписима, следећем летњем кампу и да ли можемо да идемо било где, појавила се мисао: "Нисам више сигуран да ћу тада бити овде" и био сам изненађен тиме. Очигледно почињем да размишљам о томе. О одласку. За мене је било супер важно да могу да помогнем да се овај тим врати на шине. То је било све о чему сам размишљао. Када сам прилично рано схватио да се то десило, да је то заиста добар тим са огромним потенцијалом и супер ликовима, онда сам могао поново да размишљам о себи. То је био исход“, истакао је Клоп.
Немац је именован за менаџера Ливерпула 8. октобра 2015. године.
Под његовим вођством Ливерпул је освојио УЕФА Лигу шампиона, Премијер лигу, ФИФА Светско првенство за клубове, ФА куп, Лига куп и УЕФА Суперкуп, као и ФА Комјунити шилд.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2024
СПОРТ
Неће бити лако без „темеља“ – али то је Ноле
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала