- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић: „Један од најгорих мечева – надам се да ћу се вратити“

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић појавио се после пораза у полуфиналу Аустралијан опена од Јаника Синера – 1:6, 2:6, 7:6, 3:6 на конференцији за медије у Мелбурну, где је поручио да је одиграо један од најгорих мечева на гренд слем турнирима.
„Све честитке Синеру који игра фантастичан турнир и потпуно заслужено је у финалу. Био сам шокиран нивоом моје игре, ништа није било како треба и у лошем правцу је ишао ниво моје игре. Ово је један од мојих најгорих мечева на гренд слем турниру у мојој каријери. Није уопште пријатно када се заврши на овакав начин. Честитке мом противнику због свега што је урадио боље него што сам урадио ја“, били су први утисци Ђоковића.
Признао је себи, а и другима Новак да током читавом турнира у Мелбурну није био на свом препознатљивом нивоу.
„Искрено, нисам играо близ тога колико могу. Можда против Манарина је то добро изгледало, али на осталим мечевима нисам играо онако како играм обичано у Аустралији. Овај пораз ме је изненадио, нисам знао да ће бити тако лоше у прва два сета. Нисам осећао себе на овом турниру, увек очекујем највише од себе, али данас није било суђено“, погледао је истини у очи Ђоковић.
Једно од неизбежних питања на конференцији за медије односило се на то што га је Јаник Синер добио у претходна три од чети меча.
„Јаник удара лоптицу веома јако. Игра јако брзо и труди се да буде агресиван, воли то. Погађа углове и унапредио је брзину, такође сервира прецизније, а напредовао је и у менталном делу. Можда се мало мучио да освоји битне мечеве, али сада је уз искусне тренере успео да превазиђе тај психички моменат. На одличном је путу да освоји свој први гренд слем“, рекао је Ђоковић.
Врућа је била Новакова глава и није могао још да сумира утиске са Аустралијан опена. Неизбежна тема биле су Олмпијске игре у Паризу и наравно гренд слемови.
„Што се тиче Аустралијан опена и наредне године, још је врућа глава и не могу да опишем ствари на прави начин. Низу је једном морао да дође крај. Идемо даље. Надам се да ћу још једном моћи да се вратим и да играм макар још једном овде. Што се тиче олимпијских игара, хајде да видимо. Још има велике наде за остале Гренд слемове, као и за Олимпијске игре. Тек смо на старту сезоне. Пораз у полуфиналу није нешто на шта сам навикао, јер сам многе сезоне започињао трофејом у Мелбурну. Видећемо како ће све изгледати до краја сезоне“, закључио је Новак Ђоковић, који је остао на рекордних 10 титула у Аустралији, од чак 24 гренд слем трофеја колико их има.
Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2024
СПОРТ
Синер јасан: Победа каријере!
НОвак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2024
СПОРТ
Ђоковић елиминисан са Аустралијан опена – Сурови Синер у првом гренд слем финалу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала