- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Последњи филм Жарка Лаушевића 3. марта на Фесту

© Фото : Спутњику уступио Vision TeamЖарко Лаушевић у филму "Руски конзул"
Жарко Лаушевић у филму Руски конзул - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2024
Пратите нас
Филм „Руски конзул“ редитеља Мирослава Лекића, према роману Вука Драшковића, биће премијерно приказан 3. марта на 52. Међународном филмском фестивалу - ФЕСТ.
Прича „Руског конзула“ враћа нас, како истиче филмска екипа, у драматичне године, које се могу сматрати кључним тренутцима косовске кризе и која ће дефинисати будући суживот Срба и Албанаца на Косову.
Главни јунак ове филмске саге је српски доктор Илија Југовић (Небојша Дугалић) који добија премештајуболницу у Призрену.
Ту упознаје професора историје Љуба Божовића(Жарко Лаушевић), наизглед психијатријског пацијента који тврди да ће ускоро „Русија опет постати Русија, а Косово ће опет бити српско”.
Против Божовића се окрећу локални албански моћници, сепаратисти. Они покушавају да иселе Божовића али у његову заштиту стаје доктор Југовић.
Играју и Паулина Манов, Светозар Цветковић, Висар Виска, Даница Радуловић, Менсур Шафкју, Константин Фиданов, Петар Зекавица, Мето Јовановски, Нада Мацанковић, Славиша Чуровић, Енвер Петроци, Тамара Алексић и многи други.
Филм ће у биоскопима бити од 7. марта.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала