- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Флота ледоломаца огромно преимућство Русије у свету

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Уђи у базу фотографијаПутин дао зелено светло за изградњу ледоломца "Лењинград"
Путин дао зелено светло за изградњу ледоломца Лењинград - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2024
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин дао је старт за изградњу нуклеарног ледоломца „Лењинград“. Он је на церемонији тим поводом поручио да ће Русија наставити да гради нове ледоломце и друге бродове који ће бит ангажовани на Арктику.
Ледоломац „Лењинград“ ће бити пет брод те серије, а после изградње биће у употреби на Северном морском путу за допремање терета, грађевинског материјала, горива и друго.
„На Чукотки, Јамалу, у Јакутији и у другим нашим арктичким регионима са нестрпљењем очекују нове моћне ледоломце и друге бродове. Наставићемо да ширимо арктичку флоту и да постављамо нове амбициозне оријентире“, рекао је Путин.
Он је додао да моћна флота ледоломаца представља огромну предност Русије у свету.
„Русија има јединствену флоту ледоломаца у свету и то желим да истакнем. То је наше огромно преимућство, колосални потенцијал за развој логистике, индустрије, отварања нових радних места, уређења арктичких градова и села, развоја сарадње са партнерима, са свима који желе да сарађују с нама“, рекао је руски председник Путин.
Путин је најавио да ће Русија 2025. године добити још један нуклеарни ледоломац исте класе који ће бити назван „Стаљинград“ .
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала