Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Могу само да сањају српску амбасаду у Приштини - то су обично ноћне море

© Sputnik / Лола Ђорђевић Александар Вучић
 Александар Вучић  - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић поручио је данас тзв. косовском министру полиције Џељаљу Свечљи да може само да сања српску амбасаду у Приштини и да су то обично ружни снови, односно ноћне море.
„Могу да му кажем да је Косово и Метохија у складу са повељом УН, Резолуцијом 1244, и у складу са нашим Уставом део територије Републике Србије. Тако је и било, тако ће и бити“, рекао је председник у Врању, коментаришући јучерашњу изјаву Свечље да ће једини симбол Србије на Косову бити њена амбасада.
Вучић је оценио да је то силеџијска политика у којој, уз подршку оних чију подршку не би смео да има, мисли да може да се иживљава над нашим народом.

„Трпео је наш народ и горе дахије, али не довека. Тако да само полако“, рекао је председник.

Навео је и да ће Србија увек бити уз свој народ да ће помагати колико год може и да ће дати све од себе да сачува мир од таквих „неодговорних типова какав је Аљбин Курти и његове слуге у Влади“.
На питање да ли има додатних информација о роковима које је Приштина дала Србима у Лепосавићу да уклоне шаторе, председник је рекао нема и да ће се вратити у Београд, одакле ће пажљиво пратити шта се дешава.

„Замислите велики проблем због шатора у којем се скупљају потписи за смену оних који су добили три посто гласова. Толико од, како сами за себе кажу, „најдемократскијој држави на свету. Али код њих је све под знацима навода, па чак и то“.

Менендез годинама правио проблеем Србији

На питање да прокоментарише текст из америчких медија, у коме се тврди да амерички сенатор Боб Менендез узима новац од Албанаца, Вучић је нагласио да је Менендез човек који је годинама Србији правио највеће проблеме.
"Када покушате да одговорите и разговарате са њима увек наиђете на непробојни зид. И ви одмах знате да је у питању новац који је неко добио. Мислим да сам ја већ говорио о томе да је Менендез добијао новац од Албанаца и он је ухапшен, јер је примао тај новац противзаконито", рекао је Вучић.
Вучић је указао да када га нападају поједини страни политичари, то чине зато што им је плаћено.
"Нису сви такви, али ови који ништа не знају о нашем простору, који појма немају ни о чему, они су увек и по правилу такви. И шта ћемо сад, када се установило да је велики поборник, не само наших политичких противника, свих оних који мрзе Србију из региона, у ствари албански плаћеник. Сви ће да ћуте, да се праве да се ништа није десило и да заборавимо Боба Менендеза. А страшно много штете је начињено српском народу и српској држави", указао је Вучић.
Према његовим речима, сви напади на Србију имају за циљ да се не говори о енергији, ентузијазму и амбицији грађана Србије.
"Е не можете да победите тај план, ту амбицију, ту жељу и ту способност да јавне финансије држимо под контролом, да реиндустријализујемо земљу, да се боримо и да остварујемо све то што смо рекли", истакао је Вучић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала