- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Навратилова за Новаков пораз криви године: Лоши дани постају гори

© AP Photo / Andy WongНОвак Ђоковић
НОвак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2024
Пратите нас
Пораз Новака Ђоковића од Јаника Синера у полуфиналу Аустралијан опена изненадио је чини се и самог српског аса, а поготово тениске зналце. Своју анализу дала је и Мартина Навратилова која много недостатака у том полуфиналу приписује Новаковим годинама.
Новак Ђоковић са својих 36 година остварио је можда и више него што је и сам очекивао, али је уједно и самом себи поставио високе стандарде па је тако један пораз у полуфиналу Гренд слема довољан да се почне са причом о томе колико ће српски ас још играти.
Новакових година дотакла се и Мартина Навратилова, бивша тенисерка, која је за „Тенис Чанел“ анализирала меч најбољег тенисера света и Синера.
„Две ствари су се догодиле, прва је да је Јаник висок и да се креће боље него што је раније радио. Новак је навикао да када погађа углове да добија лошије ударце назад. Синер је успевао све то да неуталише, није био у дефанзиви током размена“, истакла је Навратилова.
Сматра легендарна Мартина да су Новакови недостаци у мечу били још већи због његових година.
„Када сте старији, ти лоши дани постају гори и догађају се право нитокуда. Можда је разлог и то што је играо у дневном термину. Играо је четири од пет мечева увече, тај сат се не ресетује тако лако када сте старији. Комбинација тих ствари се догодила. Уз то Ђоковић није имао ниједну брејк шансу, што је нечувено“, објашњава Навратилова.
Линдзи Девенпорт, бивша тенисерка света, сложила се са чувеном Навратиловом.
„Синер је био невероватан, једно је добити Новака у мечу на два добијена сета, друго је добити га на његовом омиљеном терену на три добијена сета. Сервирао је одлично, добијао лаке поене, одлично ударао лоптицу, сјајно је реаговао на мрежи. Унапредио је толико ствари у својој игри, не само једну. Била сам импресионирана што је тако одиграо меч на четири сета“, закључила је Девенпорт.
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2024
СПОРТ
Величанствена Сабаленка је поново краљица Аустралије – Белорускиња као фурија до одбране титуле
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала