- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин положио цвеће на спомен-обележје палим совјетским војницима током одбране Лењинграда

© POOL / Уђи у базу фотографијаПутин, цвеће поводом ослобађања Лењинграда
Путин, цвеће поводом ослобађања Лењинграда - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2024
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин положио је цвеће на спомен-обележје на Пискаревском меморијалном гробљу које је посвећено палим совјетским борцима погинулим током Другог светског рата приликом пробијања опсаде Лењинграда.
Руски председник је положио букет црвених ружа, обавијених црном траком, након чега се поклонио споменику и прекрстио. Цвеће је положио и председник Белорусије Александар Лукашенко, који је данас допутовао у Санкт Петербург и одао почаст палим борцима који су одбранили Лењинград.
Полагање цвећа је уприличено поводом 80 година од пробијање опсаде Лењинграда, које је уследило након 872 дана опсаде града, а током које је, према различитим проценама, погинуло око милион људи.
Споменик се налази у Лењинградској области, на левој обали реке Неве, где су се четрдесетих година прошлог века водиле жестоке борбе против нацистичких освајача.
Данашњи дан има посебну симболику за све грађане Русије, а посебно оне који живе у Санкт Петербургу. На једном од споменика у том граду окупили су се и грађани, припадници различитих организација из разних делова Русије, као и гости из других земаља, који су полагањем цвећа одали почаст великој храбрости, али и трагедији која је пре 80 година задесила становнике Санкт Петербурга.
Блокада Лењинграда - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2024
РУСИЈА
Обележавање осамдесет година од окончања опсаде Лењинграда
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала