- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Трамп: Ситуација на граници у Тексасу је постала оружје нашег масовног уништења

© AP Photo / Andrew HarnikДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2024
Пратите нас
Ситуација на граници САД према Мексику постала је оружје за масовно уништење, изјавио је бивши амерички председник Доналд Трамп.

„Наша граница је постала оружје за масовно уништење - нашег уништења“, написао је он на друштвеним мрежама.

Према његовим речима, садашња ситуација на граници никад није била лошија у историји.
Претходно су представници синдиката агената и припадника америчке пограничне полиције за Спутњик рекли да Бела кућа чини све како би ометала обезбеђивање границе.
„За жаљење је то што актуелна администрација наставља да чини све како би осујетила заштиту наше границе“, рекли су у синдикату коментаришући конфликт између власти Тексаса и федералних власти..
Подсетимо, раније данас из канцеларије гувернера Тексаса Грега Ебота је саопштено да су власти те америчке државе у последњих неколико година у друге делове Америке послали више од 102.000 илегалних миграната . Поред тога успели су да одузму 454 милиона доза дроге фентанил и да на граници зауставе скоро пола милиона илегалних миграната.
Подсетимо, у понедељак је Врховни суд САД издао привремену наредбу којом се агентима федералне граничне патроле дозвољава да уклоне физичке граничне баријере које је поставио Тексас.
Међутим, Абот тврди да Тексас има уставна овлашћења да заштити своје границе, због неуспеха савезне владе да се позабави приливом илегалних миграната у Сједињене Државе.
Такође, велика група републиканских гувернера издала је заједничку изјаву у којој изражава „солидарност“ са гувернером Тексаса Грегом Аботом и његовом појачаном граничном заштитом, оптужујући Белу кућу да је оставила земљу „потпуно рањивом“ усред прилива илегалних миграната.
Тексасом управљају републиканци, а гувернер те државе Грег Абот рекао је овог месеца, након што је почело постављање граничне ограде од жице, да Тексас има законска овлашћења да контролише улазак и излазак из те државе.
Бајден је, међутим, затражио брзу интервенцију Врховног суда поводом тог питања.
Мигранти на граници САД и Мексика код места Игл Пас - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2024
СВЕТ
Напето у Тексасу: Синдикат пограничне полиције критикује Белу кућу да омета заштиту границе
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала