- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Арина, тата би био поносан!

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeАрина Сабаленка
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2024
Пратите нас
Арина Сабаленка, белоурска тенисерка, освајањем друге титуле на Аустралијан опену употпунила је обећање оцу који је пре неколико година преминуо.
Први хероји девојчица често су очеви, они су им узор и сигурна рука, али и јастук за сањање најлепших снова јер су управо очеви ти који сањају заједно са ћеркама о великим успесима.
Ништа дригачији случај није био са Арином Сабаленком, Белоурскињом која се са оцем сањала о томе да постане најбоља тенисерка на планети и да у свом власништву поседује неколико Гренд слем титула.
Сан је постао јава, али је закаснио. Арина је прошле године освојила Аустралијан опен и обезбедила прво место на ВТА листи, али њен отац је неколико година раније преминуо.
„Пре четири године остала сам без оца, имали смо сан, да пре него што напуним 25 освојим неколико Гренд слемова. Кад је умро, превише сам почела о томе да размишљам, имам 24 године и немам Гренд слем. Имам осећај да сам наметнула себи притисак и превише размишљала о томе. Осећала сам да морам да се изборим са свим тим. Нисам одустала због мог и очевог сна, он то не би допустио. Сигурно би ми рекао 'Шалиш се? Бићеш снажна,онако како сам те васпитао, као првакињу'. Онда сам преломила и рекла да морам даље“, испричала је Арина Нетфилксовом документарцу.
Пошто је сан био испуњен, али смао делимично, Сабаленка је наставила ка томе да га употпуни. Од почетка овогодишњег Аустралијан опена показивала је савршен тенис. Силовити сервиси испраћени величанственим форхендима којима се диве и тенисери довели су белоруску тенисерку до нове титуле.
Сада је њен и очев сан комплетиран јер више није у питању једна, него две Гренд слем титуле које поседује моћна Арина. О овој емотивној причи друга тенисера света говорила је и на конференције после победе у финалу над Ћинвен Џенг.
„Много ми је то било битно, био је то мој сан. Имам још много ствари које желим да остварим, много циљева пред собом. Пре освајања Мелбурна прошле године сам желела да му одам почаст на тај начин. Он је моја велика мотивација, али су ту уз мене мајка, сестра која је овде и морам и о њима да мислим. Мој тата је увек са мном и захвална сам на свему што је за мене урадио, без њега не бих била овде. Много ми значи, сад у овом моменту играм за маму, сестру и баку“, рекла је Сабаленка.
Било је говора о томе да ће Сабаленка стати на једном Гренд слему јер прошле године после освајања Аустралијан опена није толико блистала, међутим свима је доказала да се напоран рад и труд на крају увек исплате.
„Било ми је баш важно, доста сам о томе размишљала, нисам хтела да будем тај тип тенисерке која је освојила велики турнир и одједном нестала. Хтела сам свима да покажем да сам способна за много више, сада желим више од ова два. Све је то процес, дисциплина, напоран рад“, истакла је Сабаленка.
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2024
СПОРТ
Величанствена Сабаленка је поново краљица Аустралије – Белорускиња као фурија до одбране титуле
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала