- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сферопулос о реакцији играча – Обрадовић о „детаљима“

© Sputnik / АБА лига / Драгана СтјепановићЖељко Обрадовић и Јанис Сферопулос
Жељко Обрадовић и Јанис Сферопулос - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2024
Пратите нас
Тренер кошаркаша Звезде Јанис Сферопулос је, после вечитог дербија у АБА лиги, рекао да је срећан због реакције играча после пораза у Евролиги, док је његов колега из Партизана Жељко Обрадовић навео да има детаља утакмице које не жели да коментарише.
Црвена звезда је имала 21 поен предности над Партизаном током утакмице 18. кола АБА лиге, али су црно-бели успели да се врате на егал у последњем минуту.
Ипак, Јаго Матеус је погодио полагање, док је Алекса Аврамовић промашио тројку па је Звезда победила са 88:86.
Најпре се на конференцији за медије обратио Обрадовић.
„Очигледно је да смо играли два различита полувремена. Почели смо утакмицу на веома лош начин, Звезда је отворила утакмицу са три везана шута за три поена где нисмо пробали да играмо одбрану“, навео је Обрадовић.
Он је констатовао да је Звезда рано стекла вођство и да је у том ритму прошло полувреме.
„Реакција тима у другом полувремену је била фантастична, веома сам поносан на њих, дошли смо у ситуацију и да добијемо утакмицу, тај шут Аврамовића на крају... У суштини неупоредиво боље полувреме“.
Обрадовић је честитао својим играчима.
„Честитам и играчима Звезде на победи која је била таква каква је била. Занимљива утакмица у смислу да су доминирали у првом, ми у другом... Има још неких детаља утакмице које стварно не бих да прокоментаришем, погледаћемо све, изанализирати и видети шта се тачно догађало“, навео је Обрадовић.
Обратио се и тренер Звезде Јанис Сферопулос.
„Поносан сам како смо играли. Играли смо добро од почетка, мислим да је прво полувреме једно од најбољих. Са друге стране, до краја треће деонице били смо фокусирани, можда смо 35 минута контролисали, у последњих пет минута смо изгубили фокус, правили смо грешке у одбрани, у нападу нисмо играли како смо хтели, али на крају мислим да заслужујемо победу, 35-36 минута смо били бољи ривал“.
Грчки тренер се осврнуо и на претходни период.
„Веома сам срећан што је тим одговорио веома добро после два пораза, надам се да ћемо наставити овако да се боримо“, истакао је Сферопулос.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала