- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокића наљутило питање за Ембида: „Човек пред нашим очима пише историју“

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић и Џоел Ембид
Никола Јокић и Џоел Ембид - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2024
Пратите нас
После победе Денвер Нагетса над Филаделфијом (111:105) Никола Јокић на кофенренцији је упитан за Џоела Ембида који већ пету годину прескаче меч у Колораду. Српски ас одговорио је као прави велики спортиста и објаснио да за кошаркаша који му је главни конкурент за МВП признање нема ружну реч.
Због бола у левом колену Џоел Ембид није изашао на паркет против Николе Јокића, а српски ас доминирао је у победи Денвера над Филаделфијом.
Иако је Ембид фалио гостујућој екипи, Филаделфија је имала расположеног Пола Рида па је тако Јокић на конференцији објаснио да Нагетси нису имали једноставан задатак.

„Не знам, имају добре професионалне кошаркаше, можда делује да је то лака утакмица, али нема лаке за нас. Драго ми је што смо победили. Мислим да не треба да причамо о Ембиду, не само јер није играо, него зато што је Пол Рид играо јако добро за њих и треба њега да истакнемо“, рекао је Јокић.

Српски ас потом је објаснио да о Ембиду не мисли ништа лоше и истакао је да би сваки кошаркашки навијач требало да ужива у свему што Камерунац ради.
„Медији су направили ривалство од тога. Ја немам ништа против Ембида. И мислим да је сјајан играч, рекао сам већ то у интервјуу. Ако си кошаркашки навијач, фудбалски, ма ако волиш коњички спорт, навијач Денвера или Филаделфије - или чак непријатељ - мораш да поштујеш шта Ембид рад. Човек пред нашим очима исписује историју и чини да то изгледа тако лако“, рекао је Никола Јокић.
Сусрете Денвера и Филаделфије Ембид није прескакао када се играју на терену његове екипе, међутим сваке године пред меч у Колораду актуелни МВП има различити проблем.
Последњи пут Ембид је против Денвера пред навијачима Нагетса играо 2019. године.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2024
СПОРТ
Јокићеву фантастичну представу поново није гледао „главни гост“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала