- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин проглашен за председничког кандидата

© Sputnik / Gavriil Grigorov/Pool / Уђи у базу фотографијаПрезидент РФ Владимир Путин проводит совместную "прямую линию" с гражданами и большую пресс-конференцию с журналистами в Гостином дворе
Президент РФ Владимир Путин проводит совместную прямую линию с гражданами и большую пресс-конференцию с журналистами в Гостином дворе - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2024
Пратите нас
Централна изборна комисија Русије регистровала је Владимира Путина као кандидата за председника Руске Федерације на изборима у марту 2024. године.
„Прихваћена једногласно“, саопштила је председница комисије Ела Памфилова, на седници ЦИК.
Савет Федерације заказао је председничке изборе за 17. март 2024. године. Гласање ће трајати три дана: 15, 16. и 17. марта. За место шефа државе тренутно се бори 11 лица. Централна изборна комисија раније је регистровала три председничка кандидата - Леонида Слуцког, Николаја Харитонова и Владислава Даванкова. С обзиром да су сва тројица представници парламентарних партија, није било потребе да се прикупљају потписи за њихову подршку како би се регистровали као кандидати за изборе.
Кандидати ванпарламентарних политичких партија: Сергеј Малинкович, Борис Надеждин, Андреј Богданов, Сергеј Бабурин и Ирина Свиридова, морају да предају најмање 100 хиљада потписа до 31. јануара. Од њих је лидер Комуниста Русије Малинкович предао Централној изборној комисији листиће са потписима 29. јануара.
Независни кандидати: Владимир Путин, Рада Руских и Анатолиј Баташев треба да прикупе најмање 300 хиљада потписа. ЦИК мора да донесе одлуку о регистрацији свих кандидата најкасније до 10. фебруара.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2023
РУСИЈА
Путин предао документа за учешће на председничким изборима /видео/
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала