- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Синер свестан шта је урадио, али једно не заборавља: „Новак је посебна лига“

© AP Photo / Andy WongЈаник Синер
Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2024
Пратите нас
Јаник Синер је дан после овајања Аустралијан опена ишао у традиционалну шетњу Мелбурн парком, где се сликао са трофејом, који је чак 10 пута подизао Новак Ђоковић. Зато и не чуди што је Италијан, који је у полуфиналу елиминисао Србина, причао о највећем свих времена и то у суперлативу.
На питање да ли је током финалног одмеравања снага са Русом Данилом Медведевом, бар у неком тренутку помислио на Новака Ђоковића, који има рекордних 10 титула у Мелбурну, Италијан је искрено одговорио:
„Ђоковић је посебна лига у односу на мене. Ја сам изузетно срећан и са овим једним освојеним гренд слемом до сада“, истакао је Јаник.
Када је у питању његов подвиг и коначно први освојен највећи трофеј, и то после историјског преокрета са два сета заостатка у односу на Руса, Синер је поручио да полако, али сигурно постаје свестан подвига.
„У недељу још нисам могао да верујем, али, сада полако почињем да схватам да сам освојио титулу у Мелбурну. Истински подвиг, велико достигнуће за мене и мој тим. Заиста сам срећан што сам овде и што сам освојио титулу“, рекао је Синер у обраћању медијима у Краљевској ботаничкој башти у Мелбурну.
Подсетимо, Новак Ђоковић има 24 гренд слем титуле, Рафаел Надал је на коти 22, Роџер Федерер 20, док је Јаник Синер уписао првенац.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2024
СПОРТ
Противници дишу за вратом – али Новак увећава рекорд
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала