- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руском спорту је објављен рат

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаОлимпијски комитет Русије
Олимпијски комитет Русије - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2024
Пратите нас
Руском спорту је објављен рат и одавно се не може рачунати на објективност и непристрасност Суда за спортску арбитражу, наводи се у званичном саопштењу Олимпијског комитета Русије поводом дисквалификовања руске клизачице Камиле Валијеве.

„Нажалост, одлука Суда за спортску арбитражу је негативна, али одавно се не може рачунат на објективност и непристрасност те међународне структуре. То знамо на примеру случајева у које је укључен и Олимпијски комитет Русије, укључујући наше суспендовање на основу одлуке Извршног комитет (Међународног олимпијског комитета. Наравно, може се веровати у стицај околности пошто је резултат теста објављен одмах по завршетку екипног такмичења у уметничком клизању у којем је победила Русија. Као и у чисту случајност – Међународна клизачка организација донеће одлуку о додели медаља за олимпијски турнир 7. фебруара, на 10-годишњицу ОИ у Сочију. У ствари, руском спорту је објављен рат, а у њему су, као што видимо, сва средства дозвољена“, наводи се у саопштењу.

Подсећамо, суд у Лозани је суспендовао Камилу Валијеву на четири године због фантомског случаја допинга који је откривен на Зимским олимпијски играма 2022. године. Период дисквалификације се рачуна од 25. децембра 2021. када је установљен први позитиван налаз на допинг.
Руска репрезентативка у уметничком клизању има 17 година и досад је освајала златне медаље на Олимпијским играма и Европском првенству.
Погледајте још:
Руска клизачица Камила Валијева током тренинга у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2024
СПОРТ
Кремљ о суспендовању руске клизачице: Политизована одлука – жалићемо се
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала