- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шојгу проверио ток модернизације базе Научно-истраживачких института Министарства одбране

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаСергеј Шојгу
Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2024
Пратите нас
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу је проверио модернизацију експерименталних база Научно-истраживачких института Министарства одбране у Подмосковљу, саопштили су у руском Министарству.

„Министар одбране Русије Сергеј Шојгу је током своје посете војсци Западног војног округа проверио ток модернизација експерименталних база Научно-истраживачких института Министарства одбране који се налазе у Подмосковљу“, појаснили су у Министарству.

Између осталог је проверио и развој инфраструктуре 48. Центалног научно-истраживачког института (ЦНИИ) Министарства одбране.
„Начелник војске за радијациону, хемијску и биолошку заштиту руских оружаних снага генерал-потпуковник Игор Кирилов обавестио је Сергеја Шојгу да се тренутно у Институту завршавају две нове зграде научно-истраживачког комплекса. Главна фаза изградње објеката је већ завршена. Изградња нових лабораторијских корпуса ће обезбедити стварање научно-истраживачког комплекса за биолошку заштиту“, навели су у Министарству.
Појаснили су да ће то омогућити да се у најкраћем могућем року идентификују претње биолошке природе, развију и направе средства за индикацију, превенцију, укључујући лекове за вакцинацију са могућношћу провере њихове ефикасности, као учествовање у међународним истрагама због могуће употребе биолошких агенаса.
Један од практичних резултата истраживања у тој области је производња прве на свету вакцине против нове инфекције вируса корона, као и вакцина против вируса еболе, блискоисточне респираторне инфекције „мерс“ и универзалне вакцине против грипа.
Поред тога, министру је саопштено да је побољшањем експерименталне базе 12. централног научно-истраживачког института Министарства одбране вишеструко порастао број наоружања и војно-специјалне технике који су прошли тестирања.
Погледајте и:
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2024
РУСИЈА
Шојгу: Нови циљ наменске индустрије - развој перспективног оружја већег домета
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала