- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Родитељи дечака који је починио масакр у Рибникару негирали кривицу, суд искључио јавност са суђења

© Sputnik / Лола Ђорђевић ОШ „Владислав Рибникар“
 ОШ „Владислав Рибникар“ - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2024
Пратите нас
Мајка и отац дечака који је 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" убио деветоро деце и чувара школе, Владимир и Миљана Кецмановић негирали су данас кривицу на суђењу у Вишем суду у Београду, сазнаје Танјуг.
Судија је данас усвојио предлог Вишег јавног тужилаштва у Београду да јавност искључи са суђења ради заштите права и интереса свих малолетних оштећених у овом поступку.
Како су адвокати потврдили новинарима испред суда, на данашњем суђењу је прочитана оптужница, а затим су одржана уводна излагања одбране и тужилаштва.
Оптужени су се кратко изјаснили о кривици, а сутра ће детаљно износити одбрану.
Поред оца, Владимира Кецмановића и мајке, Миљане Кецмановић, оптужени су и власник стрељачког клуба у којем је дечак, како се сумња, учио да пуца, Ратко И. и инструктор у том клубу Немања М.
Оптужницом Вишег јавног тужилаштва у Београду је предложено да суд Владимира Кецмановића осуди на казну затвора од 12 година, Миљану Кецмановић на казну затвора од две и по године, док је за власника стрељачког клуба "Партизан практикал шутинг" Ратка И. и инструктора у том клубу Немању М. предложена казна затвора од по три године.
Владимир Кецмановић оптужницом се терети за кривично дело тешка дела против опште сигурности јер је свог 13-годишњег сина обучавао да рукује ваздушним и ватреним оружјем, водио га у стрељану што очигледно није примерено дечаковом узрасту, као и зато што оружје није чувао безбедно, како је то предвиђено законом.
Више јавно тужилаштво непосредно је оптужило и мајку дечака због кривичног дела недозвољена производња, држање и ношење оружја и експлозивних материја.
Због кривичног дела давања лажног исказа непосредно су оптужени председник Стрељачког клуба "Партизан практикал шутинг" Ратко И. и инструктор у том клубу Немања М.
Против оца и мајке воде се и два парнична поступка по тужбама чланова породице убијених, а за накнаду нематеријалне штете услед смрти блиског лица.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала