Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ана Брнабић: Не чека се резолуција Европског парламента да би се Скупштина конституисала

© Sputnik / Лола ЂорђевићПремијер Србије Ана Брнабић
Премијер Србије Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2024
Пратите нас
Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да се не чека резолуција Европског парламента како би Скупштина Србије била конституисана.
„Избори у Србији су завршени, они су били демократски, транспарентни, фер. Нешто мање од 5.700 посматрача учествовало је у тим изборима, од тога 475 страних посматрача. Колико сам могла да видим, нико од тих страних посматрача, чак ни они који су најкритичнији према Србији, није рекао да је нешто видео што представља нерегуларност“, рекла је Брнабићева.
Она је тако одговорила на питање новинара у касарни Топчидер да ли се за конституисање Скупштине чека резолуција Европског парламента о изборним условима и процесу у Србији.
Брнабићева је прецизирала да су највећи критичари међу страним посматрачима рекли да су „чули да је било неких неправилности“, али да су они обишли сва бирачка места која су желели да обиђу и да ниједну неправилност нису забележили или видели својим очима.
„Што се тиче резолуције Европског парламента, не очекујем да ће она бити нешто позитивна по Србију, наш народ или наше грађане. У овом сазиву Европски парламент је усвајао различите резолуције о Србији и у вези са Србијом, које су биле више него катастрофалне и говориле много о томе шта је заступао Европски парламент“, навела је Брнабићева.
Како је оценила, Европски парламент није поштовао ни оне који су гласали за резолуције, да нису поштовали међународно право, принципе међународног права, повељу Уједињених нација, па ни оне споразуме који су договорили у оквиру дијалога Београда и Приштине тиме што су се у свакој резолуцији Европског парламента реферисали на аутономну покрајину Косово и Метохију, као на „Републику Косово“.
„Нису поштовали ни Бриселски споразум, ни било које друге споразуме. Када су причали о Косову, нису користили ни звездицу, ни фусноту, ништа што је обавеза европских институција да ураде. Већ су говорили о томе да замерају Србији то што омаловажава уставни поредак Републике Косово и позивали и пет држава чланица Европске уније које нису признале једнострано проглашену независност од стране Приштине, да одмах то ураде“, навела је Брнабићева.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала