- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Францускиња поручује: Новаков пораз је инцидент

© AP Photo / Andy WongНОвак Ђоковић
НОвак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2024
Пратите нас
После пораза Новака Ђоковића, најбољег тенисера света, у полуфиналу Аустралијан опена, повела се полемика о томе да српски ас размишља о крају каријере. Међутим, сигурно је да Новакове мисле још увек не иду у том смеру, а уверена је у то и Марион Бартоли, чувена француска тенисерка.
Изненађујућа лоша партија Новака Ђоковића у полуфиналу Аустралијан опена против Јаника Синера забринула је навијаче српског аса. Ипак, треба имати у виду да је Новак претходно имао вирус и да није био у најбољој форми од самог старта.
Марион Бартоли верује да ће први рекет света упркос болном поразу у Мелбурну бити спреман за наставак сезоне.
„Он је играч који је у Аустралију стигао уморан и истрошен после 2023. која је била изузетна за њега. Сад знамо да има четири кључне тачке у сезони, три преостала слема и Олимпијске игре. Отуда ће узети одмор и напунити батерије уз породицу и онда ће се припремати за Ролан Гарос, Вимблдон и Олимпијске игре, што ће бити веома захтеван период, јер се подлоге мењају два пута, а он мора да буде спреман за то“, рекла је Бартоли.
Сматра Францускиња да је иако млађа генерација све више успева да изненади Новака прерано причати о његовом растанку од тениса.
„Упркос томе што млада генерација притиска, што је очигледно, овај пораз је за мене само инцидент. Не можемо да кажемо да је ово крај ере Ђоковића, прерано је причати тако нешто. Можда није остварио циљ на Аустралијан опену, али неће пропустити сезону, то вам гарантујем“, закључила је Бартоли.
После Аустралије Новак је одлучио да направи паузу до трећег марта када почиње Мастерс у Индијан Велсу.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2024
СПОРТ
Новак: У Србији кажемо да можете да нас убијете – али не и наш дух
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала