Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић: Овога пута саопштење Квинте о одлуци Куртија другачије

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆПетар Петковић
Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2024
Пратите нас
Директор Канцеларије за КiM Петар Петковић рекао је да су досад саопштења Квинте која се односе на различите противправне забране које је доносио премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти била више вербалног карактера без суштинског смисла и значаја, али да је овога пута изјава и америчког представника у Приштини и Квинте другачија.
"Сећате се када је Kурти забранио одржавање српских избора на простору КиМ а онда су из Квинте изашли са саопштењима и рекли како жале због тога, али да Курти има право на тако нешто. Овога пута изјава је и америчког представника у Приштини и генерално Квинте другачија, видећемо", рекао је Петковић новинарима у касарни у Топчидеру.
Он је рекао и да је Београд учинио апсолутно све да се свима разјасни и објасни које су катастрофалне последице укидања динара и платног промета Србије на КиМ, да то није ствар само политике већ опстанка српског народа на КиМ који своје плате и пензије, социјална давања, материјалне трошкове, за болнице школе тако добијају.
"Уколико Курти то заустави јасно је да не жели мир и да ради све супротно томе да идемо у правцу деескалације. Надам се да ће разум превладати", рекао је Петковић и поручио Србима на КиМ да је држава Србија уз њих, да их никада неће оставити и да ће се то решити на начин да нико од њих не буде угрожен.
Погледајте и:
Центар Приштине - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2024
СРБИЈА
Амбасаде земаља Квинте: Суспендовати примену уредбе о платном промету на КиМ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала