- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Председник Србије објаснио који су даљи кораци за враћање обавезног војног рока

© Sputnik / Лола ЂорђевићПриказ средстава и војне опреме Војске Србије
Приказ средстава и војне опреме Војске Србије - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2024
Пратите нас
Генералштаб и министар одбране Србије изнели су убедљиву аргументацију да је потребно враћање обавезног војног рока, али је потребно испунити много финансијских, логистичких и других претпоставки, изјавио је председник Александар Вучић.
"До 1. маја треба да ми доставе све предлоге, после ћу са војним кабинетом и Генералштабом, са Владом Србије да седнем и видим, и уколико буде позитивна одлука ишло би се пред Скупштину Србије", објаснио је Вучић у касарни Топчидер, где присуствује статичком приказу средства наоружања и војне опреме Војске Србије.
Вучић је навео да је Србија озбиљна држава која има озбиљну војску.
"Спремамо се да сачувамо своју земљу, јер у садашњим условима ако немате довољно снажну војску нећете имати ни земљу ни државу. У складу са тим морамо да оснажимо нашу одбрану и концепт тзв. тоталне одбране, морамо да будемо спремни - никога не угрожавамо, чувамо земљу и одвраћамо потенцијалне агресоре", поручио је председник Србије.
Истакао је да Србија мора да буде спремна, иако је неутрална земља која никога не угрожава.
"Ми смо неутрални никога не угрожавамо, само су нама угрозили територијални интегритет. У савременом свету, као што видите, лудило се наставља сваког дана и не зна се кад ће да стане. А ја се плашим да ће да буде лошије. Овим што радимо, чувамо нашу земљу", рекао је Вучић.
Погледајте и:
Александар Вучић на приказу средства наоружања и војне опреме Војске Србије. - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2024
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
„Чекамо важан систем из Русије за електронско ометање“: Вучић на приказу средстава наоружања /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала