- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рајаковић ће бити заузет, али поручује: „Увек сам ту за Србију“

© AP Photo / Nathan DenetteДарко Рајаковић
Дарко Рајаковић - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2024
Пратите нас
Једини српски стручњак на клупи НБА тима, Дарко Рајаковић, поручио је да ће бити заузет током лета када буду Олимпијске игре у Паризу, али да је увек на располагању Србији да помогне, бар неким саветом или подршком.
Торонто који самостално води Дарко Рајаковић срушио је Чикаго Булсе у гостима резултатом 118:107, а српски стручњак је после меча дао изјаву за РТС.
„Одиграли смо добру такмичарску утакмицу. На почетку нисмо радили добар посао, имали смо велики број изгубљених лопти и то је утицало да противник из транзиције постигне велики број поена. Касније смо били способни да исконтролишемо тај део игре“, рекао је Рајаковић за РТС и наставио:
„Не желимо никакву реорганизацију тима, имамо неколико младих играча и желимо да направимо тим који ће сваке године бити све бољи и који ће играти све боље и боље“, апострофирао је Рајаковић.
Неизоставан део разговора био је недавно преминули легендарни Дејан Милојевић, који је радио у стручном штабу Голден Стејта. Рајаковић је први тријумф после трагедије, посветио управо Милојевићу. Било је то 18. јануара када је пред Торонтом пао Мајами.
„Милојевић је оставио дубок траг, не само у кошарци, него у животима свих људи које је упознао. Увек је био свуда радо виђен и поштован. Огроман губитак за кошаркашку јавност, али највећи губитак за његову породицу и пријатеље и људе који су га волели“, рекао је за РТС Дарко Рајаковић.
Србију на лето очекују Олимпијске игре у Паризу, а Рајаковић поводом тога каже.
„Обавезе су ми такве да ћу цело лето бити заузет. Нећу моћи да се прикључим, али ако било каквим саветом или подршком могу помоћи, ту сам за наш савез, за Србију“, рекао је Рајаковић, чији се Торонто налази на 12. позицији Источне конференције.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2024
СПОРТ
Богдан се није уплашио „самокрунисаног краља“ – Србин на мети лидера Запада /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала