- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Амбасада САД и Марфи нису овлашћени да договарају било каква решења

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2024
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас да америчка Амбасада у Сарајеву и њен амбасадор нису овлашћени да у име БиХ и њених народа преговарају и договарају било каква решења.
„Њихово уплитање у рад правосудног система, као и њихова улога у политичким процесима су очигледни. Без икакве задршке дају упуте правосудним институцијама како ће обављати свој посао“, навео је Додик коментаришући саопштење Амбасаде САД у Сарајеву.
Каже да су се из Брисела последњих месеци чуле разне контрадикторности.
„Један дан су изражавали подршку једном решењу, да би другог дана критиковали исто. Нисмо спремни да допустимо да (амбасадор Мајкл) Марфи, који је наводно амерички амбасадор, у наше име води процесе и преко неког Шмита доноси одлуке које једино могу донети изабрани представници народа. Бриселска администрација треба да покаже да је истина да жели суверену БиХ и да престане да следи сулуду Марфијеву причу. Нисмо спремни допустити да се неко игра с нама и експериментише с правом, законима и Уставом“, написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.
Дејтонски споразум је каже, чињеница коју нико не може оспорити или обликовати онако како би то желео.
„Друге земље нека у својој кући распакују и обликују законе, право и правду. БиХ је рекла све што је имала. Долази неко ново време и питање је дана када ћемо гледати неку нову међународну политику. Марфи и смутљивци слични њему, који су се упустили у криминалне активности са Шмитом, не могу овде спровести оно што раде у Федерацији. Власт у Српској води одговорну политику и има могућност за доношење одлука и решења којима ће заштитити права свог становништва и заштитити Српску“, навео је Додик.
Могу да шаљу кога хоће, али то, како наводи, „неће решити ниједан проблем у БиХ“.
„Политика мешања у унутрашња питања земље која би требало да буде суверена је непријатељска и њихова подршка решењима којима се стаје на страну једног народа води дестабилизацији не само БиХ, него и целог региона“, истакао је Додик.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала