- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Дуле Савић као некад на Маракани: Овације на премијери филма о легендарном голгетеру Звезде /фото/

© Sputnik / Гавро ДешићПремијера филма "Дуле Савић, а у Лондону мук"
Премијера филма Дуле Савић, а у Лондону мук - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2024
Пратите нас
Премијера дугометражног документарног филма „Дуле Савић, а у Лондону мук“ у режији Бранке Бешевић Гајић, одржана је вечерас у „МТС Дворани“.
Прошло је већ 45 година од када је Душан Дуле Савић постигао легендарни гол клубу „Арсенал“ у Лондону у 90. минуту и уписао себе у историју „Црвене звезде“ и српског фудбала, о чему делимично приповеда између осталог, документарно остварење које је публика са одушевљењем испратила у „МТС Дворани“.
© Sputnik / Маша РадовићХол МТС дворане уочи премијере филма "Дуле Савић, а у Лондону мук"
Хол МТС дворане уочи премијере филма Дуле Савић, а у Лондону мук - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2024
Хол МТС дворане уочи премијере филма "Дуле Савић, а у Лондону мук"
Прослављени фудбалер рекао је Танјугу пре пројекције да се нада да ће неко од фудбалера из омладинског погона Фудбалског клуба „Црвена звезда“ који присуствују премијери дати гол у Лондону славном Арсеналу.
„Ако буду тренирали, сви снови су оствариви. Све зависи само од њих. међу овим младићима несумњиво је један који ће дати гол Арсеналу у Лондону“, рекао је Савић.
Додао је да нема трему пред премијеру филма који говори о његовом животу.
„Већу трему сам имао пред излазак на Маракану. Овде се осећам јако пријатно“, рекао је Савић.
Остварење „Дуле Савић, а у Лондону мук“ настало је у продукцији Оливера Пауновића и куће „Сити Груп“ из Ниша.
© Sputnik / Дејан СимићПремијера филма о Душану Савићу
Премијера филма о Душану Савићу - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2024
Премијера филма о Душану Савићу
Бранка Бешевић Гајић потписује сценарио и режију документарног филма, док ауторску екипу чине још и директор фотографије - Никша Малић Катанић и монтажер - Бобан Рајковић.
„Оливер је препознао мене да управо ја као жена радим филм о фудбалеру, а наравно одмах сам прихватила, јер је Дуле Савић за мене пре свега легенда Југославије, он је обележио моју младост. Веома пријатно смо радили током годину и по дана, мада ме је мало критиковао што навијам за „Партизан“. Али зато је боље да филм прави неко ко је непристрасан и објективан, а има дубоки наклон према „Црвеној звезди““, казала је редитељка Бранка Бешевић Гајић раније у најави вечерашње премијере.
У „МТСдворану“ вечерас су дошли многи садашњи и бивши спортисти и јавне личности.
Међу њима су били и патријарх српски Порфирије, легенде Фудбалског клуба „Црвена звезда“Владимир Петровић Пижон, Станислав Караси, Драган Џајић, некадашњи кошаркаш Звезде Зоран Мока Славнић, бивши председник СР Југославије и Демократске странке Србије Војислав Коштуница и песник Матија Бећковић.
© SputnikБивши председник СР Југославије и Демократске странке Србије Војислав Коштуница на премијери документарног филма „Дуле Савић, а у Лондону мук“
Бивши председник СР Југославије и Демократске странке Србије Војислав Коштуница на премијери документарног филма „Дуле Савић, а у Лондону мук“ - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2024
Бивши председник СР Југославије и Демократске странке Србије Војислав Коштуница на премијери документарног филма „Дуле Савић, а у Лондону мук“
Као саговорници у филму појавиле су се значајне личности из света филма, књижевности, спорта - фудбалска звезда Драган Џајић Џаја, новинар и публициста Пеца Поповић, глумац Драган Гаги Јовановић, академик песник Матија Бећковић, Пижон, брат Драган Савић, син Вујадин Савић, фудбалер Бошко Ђуровски, редитељ Емир Кустурица...
Након пројекције публика је скандирала познати повик са Маракане: „Дуле Савић!“
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала