- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Холандија: Кијеву ће годинама бити потребна војна помоћ

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЛинија раздвајања се своди на геополитику...
Линија раздвајања се своди на геополитику... - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2024
Пратите нас
Холандска министарка одбране Каиса Олонгрен изјавила је на неформалном састанку европских министара одбране у Бриселу да би ЕУ требало да се припреми за дуготрајни сукоб у Украјини и планира помоћ у испоруци оружја Кијеву у годинама које долазе.
„Прошле године потрошили смо више од 350 милиона евра на муницију и производњу оружја. Данас ћемо разговарати и о овом питању, јер видимо значајно повећање производње, што значи значајно повећање испоруке оружја Украјини. .. Интензивне војне операције се одвијају сваког дана. Веома добро схватам хитност да Украјина има више оружја“, истакла је министарка пре почетка састанка.
Према њеним речима, Европа треба да се спреми на то да ће се у Украјини водити дугорочан војни сукоб.
„Али ми ћемо бити уз њих и такође ћемо моћи да планирамо (помоћ Украјини), ако буде потребно, годинама унапред... Чак и ако сада производња и испорука наоружања могу да потрају, мислим да треба тражити сваку прилику да се производња повећа иубрза“, додала је Олонгрен.

О испоруци Ф-16

Холандска министарка потврдила је да ће ловци Ф-16 бити испоручени Украјини ове године.
„Радимо доста на овоме и Украјинци такође много раде. Уверена сам да ће се то десити ове године, али не могу још да наведем конкретан датум или време“, одговорила је Олонгрен на питање новинара када ће Холандија Кијеву испоручити ловце Ф-16.
Крајем децембра холандски премијер Марк Руте је рекао да је обавестио украјинског председника Владимира Зеленског о одлуци његове земље да припреми првих 18 ловаца Ф-16 за испоруку Украјини. Хаг је напоменуо да се очекује да ће први ловци бити послати Кијеву2024. године.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала