- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Међународни суд УН одбио да Русију прогласи државом-агресором

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗграда МИП Русије
Зграда МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2024
Пратите нас
Међународни суд Уједињених нација одбио је да по молби Кијева прогласи Руску Федерацију државом-агресором, саопштило је Министарство иностраних послова Русије.
„Суд је такође одбацио украјинске инсинуације о томе да су Доњецка и Луганска Народна Република, наводно, терористичке организације“, наводи се у саопштењу.
Министарство је указало да ти закључци имају посебан значај у светлу тога што је судском пресудом Кијев очекивао да поткрепи своје захтеве о преносу украдене руске имовине на Западу и увођењу међународних санкција против Русије.
Осим тога, Међународни суд УН је одбио захтев Украјине да се Русија окриви за пад „боинга“ на лету МН17 и није прихватио тврдње Украјинаца о умешаности у катастрофу ДНР, додаје се у Министарству иностраних послова.
„Није мање цинично ни то како је кијевски режим покушао да прогласи као ‘финансирање тероризма’ хуманитарну помоћ становницима Донбаса које је украјинска војска гранатирала и који су у економској блокади“, саопштило је Министарство.
У руском Министарству су закључили да је Украјина одбијена по свим захтевима о компензацијама или другим облицима молби.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала