- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Орбан: Треба сменити руководство ЕУ које брани интересе Украјине

© AP Photo / Virginia MayoПремијер Мађарске Виктор Орбан
Премијер Мађарске Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2024
Пратите нас
Европској унији је потребна промена руководства јер штити интересе Украјине, а не европских фармера којима штету наноси украјински дампинг, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан у разговору са новинарима по доласку у Брисел, где ће се 1. фебруара одржати самит ЕУ.
Шеф мађарске владе разговарао је и са белгијским пољопривредницима који настављају протесте на улицама града.
„Европска комисија треба да заступа интересе европских фармера против Украјинаца, а не обрнуто“, рекао је Орбан.
Премијер сматра да мора доћи до потпуне промене руководства у Европској унији, јер „садашњи лидери никада неће доносити одлуке које су од користи пољопривредницима“.
„Морамо пронаћи нове лидере који заиста представљају интересе народа“, нагласио је Орбан, мислећи на изборе за Европски парламент заказане за јун 2024.
Председник владе је истакао да треба обуставити увоз украјинских пољопривредних производа у ЕУ, јер се у Украјини не испуњавају европски стандарди производње и због тога су европски пољопривредници у неповољном положају и трпе губитке.
"Ми смо први који од тога страдамо - Пољаци, Словаци и Мађари који су суседи Украјине. Али пре или касније ова опасност ће стићи у унутрашњост Европе, а осетиће се и овде у Бриселу, у Француској и Шпанији“, рекао је Орбан.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала