- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бивши бугарски министар: Америка увукла Украјину у рат, а знала је да не може да победи

© УПСИ МО РФРуска војна операција у Украјини
Руска војна операција у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2024
Пратите нас
Украјина би на основу природних богатстава и географског положаја могла да буде просперитетна држава, али је данас њено становништво смањено скоро два пута, а економија је уништена, изјавио је бивши министар одбране Бугарске Красимир Каракачанов телевизији „Евроком“.
„Украјина географски заузима рејон који има велики значај – између Црног мора, Русије и Европе. Могла је да буде веома просперитетна држава. Током 1991. године, када се СССР распао, имала је око 52 милиона становника. Сада у Украјини има мање од 28 милиона. То што је украјинско руководство на челу са Зеленским, а до њега и Порошенко, одлучили да ће Украјина испуњавати неке друге циљеве, нису повезани са интересима обичних Украјинаца, већ са интересима светског глобалног мултинационалног капитала, што их је и довело до тренутне ситуације“, навео је он.
Према речима бившег бугарског министра, САД су увукле Украјину у рат иако су знали да она не може да победи у сукобу.
„Шта је недавно изјавио шеф ЦИА када је позвао конгресмене да издвоје 60 милијарди за Украјину? Морамо јој дати како би Украјина могла и даље да игра улогу одвраћајућег фактора. Они су од самог почетка знали да Украјина не може да победи у овом конфликту. Ти, Америко, жртвујеш земљу у којој је пре 20 година живело 50 милиона, убијаш је, увлачећи је у рат. Сматраш да и Руси треба да умиру, али онога кога зовеш савезником, увлачиш у млин за месо. Народ се упола смањио због смрти и миграција. Економија је пропала. Предвиђам да ће Украјина изгубити у овом сукобу и већ је изгубила“, закључи је бивши министар одбране Бугарске.
Парламент у Бугарској, Софија - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2024
СВЕТ
Бугарски европосланик: Једностран став о Украјини претворио Европу у секундарног играча
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала