- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бугарски политичар: Престоница мултинационалног капитала налази се у Америци

© AP Photo / J. David AkeАмеричке заставе испред зграде Конгреса на Капитолу
Америчке заставе испред зграде Конгреса на Капитолу - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2024
Пратите нас
У САД су на власти глобалисти, чији циљ је умножавање капитала, а не решавање међународних проблема, каже бугарски бивши министар одбране Красимир Каракачанов.
"То је такозвани мултинационални капитал који промовише глобални либерализам. Ови глобални финансијски магнати су заинтересовани само за сопствени профит. То су пароле о глобализацији, о отвореном друштву... Ово је друштво у којем нема држава, нема нација, нема суверенитета, постоје само интереси. Што се тиче САД, посебно у периоду власти Бајдена и Демократске странке, одавно је завладао тај мултинационалнни капитал који нема отаџбину, националност па чак ни адресу. САД су постале инструмент овог мултинационалног глобалног капитала, који жели да заузме свет како би још више зарадио, а не да би решио проблеме“, рекао је он телевизији Еуроком.
Према речима бившег министра, једноставно су уништене земље у које су САД наводно донеле демократију. Као пример навео је Блиски исток.
"Тамо где су дошли у име демократије, нема демократије, тамо нема ни живота. Отишли ​​су у Ирак - наводно да спасу Ирачане од диктатора Садама Хусеина. Одатле су давно побегли. Али шта је остало од Ирака? Подељен је на три државе: ДАЕШ контролише део територије, влада контролише други део територије, Курди контролишу северни Ирак,
а нафтна поља су у власништву британских и америчких компанија. У Либији сам био 2015. године. Ова земља, која је била најбогатија на Блиском истоку, није имала путеве, тротоаре, све је било у рупама. Све је уништено. У земљи која је производила највише нафте рестрикције су струје, чак и у хотелима је било струје 4 сата дневно. Шта ту има да се прича? Демократија. Шта се десило у другим земљама у којима су изазвали такозвано арапско пролеће?“, закључио је Каракачанов.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала