- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

После више од три године односи Србије и Црне Горе на нивоу амбасадора

© Flickr / MarijananaЦрна Гора и Србија - илустрација
Црна Гора и Србија - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2024
Пратите нас
Председник Црне Горе Јаков Милатовић примио је данас акредитивна писма новоименованог, изванредног и опуномоћеног амбасадора Србије у Подгорици Небојше Родића.
Милатовић је акредитиве амбасадора Србије Родића примио на Цетињу и у разговору истакао да у односима Црне Горе и Србије постоји простор за снажење међудржавне сарадње у обостраном интересу, што грађани обе државе одавно очекују.
С тим у вези Милатовић је подсетио да је након ступања на дужност, након посете ЕУ институцијама у Бриселу, за прву билатералну посету одабрао Србију, што свакако представља нови моменат у односима две државе.
Изразио је уверење да ће именовање амбасадора Србије у Црној Гори дати допринос јачању билатералних односа две земље, уз очекивање да ће Црна Гора ускоро упутити амбасадора у Београд, преноси РТЦГ.
Саговорници су указали на важност обостране посвећености креирању атмосфере међусобног уважавања и традиционалне блискости две земље, саопштено је из Кабинета црногорског председника.
Родић је у Подгорицу стигао након три године застоја у дипломатским односима Србије и Црне Горе на нивоу амбасадора, а након што је тадашњи премијер Душко Марковић (ДПС) прогласио бившег амбасадора Србије Владимира Божовића персоном нон грата.
Милатовић је одвојено у резиденцији на Цетињу примио и акредитиве амбасадора Луксембурга Марка Хубша, амбасадора Републике Литваније Едуардаса Борисоваса и амбасадора Султаната Омана Бадера Мохамеда Бадер Ал Мантерија.
Милатовић је амбасадорима пожелео добродошлицу у Црну Гору и успешно обављање дипломатске мисије, исказујући уверење да ће током мандата дати додатни допринос унапређењу међудржавних односа.
Милатовић је амбасадоре упознао са спољнополитичким приоритетима који се заснивају на стремљењима да Црна Гора 2028. године постане 28. чланица Европске уније, да као чланица НАТО јача свој кредибилитет, да додатно унапреди добросуседску сарадњу, као и своју позицију у мултилатералним оквирима.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала