- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски амбасадор: САД не желе крај сукоба у Укрaјини

© Фото : Saab ABБомба малог калибра копненог базирања (GLSDB)
Бомба малог калибра копненог базирања (GLSDB) - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2024
Пратите нас
Америчке испоруке високо прецизних бомби Кијеву потиру све изјаве Беле куће о жељи да се постигне брзо решење украјинског сукоба, изјавио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.
„Неодговорне речи званичника просто су шокантне. Данашња потврда да је још једна партија далекометне муниције на путу ка контакт-линији, заправо, потире сва уверавања Беле куће о жељи да се постигне што бржи завршетак сукоба. Напротив, поступци администрације указују на намеру да се продужи агонија кијевског режима. Чак и ако то значи нове жртве, укључујући цивилног становништва Русије и Украјине“, оценио је Антонов.
Дипломата је додао да Русија сматра потез америчких власти „својеврсном реакцијом на терористички напад украјинских убица, који су недавно оборили руски Ил-76 са припадницима украјинских Оружаних снага користећи управо америчко оружје – система ‘патриот’“.

„Уместо да признају стравичан злочин сопствених ‘клијента’, САД им шаљу нове смртоносне производе. На тај начин, чак не ни речима, већ делом подстичу своје марионете на нова зверства“, нагласио је Антонов.

Раније је заменица америчког државног секретара Викторија Нуланд, током посете Кијеву, изјавила да су амерички високопрецизни пројектили копненог базирања (ГЛСДБ) већ на путу за Украјину.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала