- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Васин рекорд каријере у НБА – Денвер без Јокића поражен од Оклахоме

© AP Photo / Mark J. TerrillВасилије Мицић
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2024
Пратите нас
Никола Јокић прескочио је утакмицу Денвера и Оклахоме због бола у леђима и тиме је фенитивно отежао посао свом тиму који је поражен резултатом 105:100. У победи Оклахоме учествовао је и Василије Мицић који је одиграо најбољу утакмицу од доласка у НБА.
Није Денвер могао без Николе Јокића, иако није тако деловало током прве деонице у којој су Нагести имали и двоцифрену предност.
Кошаркаши Оклахоме постепено су ту разлику смањивали, да би крајем треће деонице направили преокрет и успели до краја да задрже предност.
У важним тренуцима погађао је Василије Мицић, српски кошаркаш, који не добија прилику да пуно времена проведе на паркету, али овога пута шансу је искористио на одличан начин.
Играо је 17 минута и постигао је 12 поена и уписао два скока и пет асистенција. Шутирао је три од пет са линије пенала, три од пет за два поена и погодио је једну тројку из три покушаја. Српски кошаркаш укупно је имао 50 одсто убаченог шута из игре.
Ово је уједно била и најбоља Мицићева утакмица од доласка у НБА, а то што је искористио прилику да се докаже могло би да буде прекретница за наставак сезоне.
За победу Оклахоме највеће заслуге приписују се Шају Глиџусу Александеру који је уписао 34 поена, седам скокова и пет асистенција и тако био најбољи појединац на утакмици.
У ослабљеном Денверу истакли су се Арон Гордон, Џамал Мареј и Реџи Џексон који су имали по 16 поена. Најбољи је био Гордон који је уз те поене имао и 13 скокова уз седам асистенција.
Виктор Вембањама - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2024
СПОРТ
Поповићево „чудо“ едукује Американце: „То је Бодирогин потез“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала