- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Миомир потонуо у Краљеву – Србија губи од Словачке

© AP Photo / Manu FernandezМиомир Кецмановић Џек Дрејпер
Миомир Кецмановић Џек Дрејпер - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2024
Пратите нас
Миомир Кецмановић, српски тенисер, поражен је у првом мечу у квалификацијама Дејвис купа од Словака Лукаша Клајна резултатом 7:6, 6:2.
После пет година српска публика добила је прилику да поново гледа Дејвис куп. У квалификационом мечу Србије и Словачке није било Новака Ђоковића, али то није спрецило публику да у великом броју подржи срспку репрезентацију.
Први на терену био је Миомир Кецмановић који је чини се добио лак задак против Лукаса Клајна, али сви они који мало више прате бели спорт знају да је Словак у одличној форми што је показао на Аустралијан опену.
Миомир је од старта имао проблема да нападне сервис противника, али је зато био довољно агресиван током својих сервис гемова.
Током шестог гема Миомир је направио неколико грешака, али мали био је то само мали пад концентрације који је српски тенисер успео да преброди.
Грешке су се преселиле на другу страну и Кецмановић је ту прилику искористио и напрвио брејк после низа лаких поена које му је противник готово поклонио.
Међутим, превише је Миомир ризиковао, желео је потпуно да влада тереном што у појединим тренуцима није било могуће и Клајн у десетом гему успева да врати брејк.
Није било лако обуздати мотивисаног Словака, али сваки ударац Миомир је знао где шаље и на који начин. Контролисао је игру и потом успео да још једном одузме сервис гем противнику.
Иако је тај тренутак деловао као преломни био је далеко од тога. Клајн је још једном направио брејк, а онда потпуно доминирао у тај-брејку. Миомир је тек понекад успевао да убаци први сервис и то га је коштало првог сета.
Наставио је Миомир да тоне и у другом сету. Словачки тенисер на другој страни лако је уписивао винере, ас сервисе и имао је иницијативу.
На крају је и уписао победу за 1:0.
Роберт Просинечки - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2024
СПОРТ
Дејо и Роби поново заједно – Црна Гора једногласно изабрала Просинечког
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала