- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Само дај“! Путин обелоданио да у свету влада помама за руским ракетним системима „панцир“

© Фото : Пресс-служба Западного военного округа Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаПротивваздушни ракетни систем "Панцир С1"
Противваздушни ракетни систем Панцир С1 - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2024
Пратите нас
Русија је прошле године продала у иностранству наоружање вредно милијарде долара, изјавио је председник Русије Владимир Путин, истакавши да на светским тржиштима влада помама за руским ракетним системима „Панцир-С1“.

„Треба рећи да смо и прошле године, ма како то чудно звучало, испоручили пристојну количину наше војне опреме на светска тржишта – у вредности од више милијарди долара", рекао је руски лидер на састанку са учесницима форума „Сви за победу“ у Тули.

Како је додао, на страним тржиштима постоји велика потражња за руским противваздухопловним ракетним системима „панцир-С1“.

„'Панцири' су веома тражени. Они су веома популарни на међународним тржиштима оружја. Сви се отимају за њих, иду као алва, само дај“, рекао је руски лидер.

Међутим, како је истакао, поменути системи су потребни и Русији током специјалне војне операције.
„Системи 'панцир' потребни су нам данас како би штитили цивилне објекте и инфраструктуру јер та власт (украјинска) гађа и цивилне објекте“, констатовао је Путин.
Погледајте још:
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2024
РУСИЈА
Путин: Најновије руско оружје – без премца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала