- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија демантује оптужбе Америке: Нуклеарно оружје у Белорусији остаје под контролом Москве

© Sputnik / Пресс-служба МО РФ / Уђи у базу фотографијаБалистичке ракете Русије
Балистичке ракете Русије - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2024
Пратите нас
Руско нуклеарно оружје, које се налази у Белорусији, и даље ће бити под контролом Русије, тако де нема речи о кршењу Уговора о неширењу нуклеарног оружја, изјавио је први заменик председника комитета Савета Федерације за одбрану и безбедност Владимир Чижов на прес конференцији медијске групе „Русија севодња“.
Руски сенатор је, коментаришући могуће распоређивање нуклеарног оружја Сједињених Америчких Држава у Велику Британију, подсетио да је целокупна политика Вашингтона, укључујући и нуклеарну, заснована на двоструким стандардима: „Ко може све, а ко не може ништа“.
„САД су се озбиљно узнемириле када је донета и реализована одлука о распоређивању руског тактичког нуклеарног наоружања на територији Белорусије“, додао је Чижов.
Сједињене Америчке Државе први пут за 15 година планирају да распореде нуклеарно оружје у Великој Британији због „све веће претње Русије“, пише лист „Телеграф“, позивајући се на документе Пентагона.
Председник Русије Владимир Путин је 25. марта 2023. године објавио да ће Москва, на захтев Минска, распоредити своје тактичко нуклеарно оружје у Белорусији, као и да је то слично томе што САД већ дуго раде на територији својих савезника. Москва је Минску предала ракетни комплекс „искандер“, који може да носи нуклеарно оружје и помогла је да се белоруски авиони модернизују како би могли да носе специјалну муницију.
Погледајте и:
Ракетни систем Искандер М - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2024
РУСИЈА
Москва: Русија не планира да распореди нуклеарно оружје у друге земље - осим у Белорусију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала