- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски и словачки тенисери посетили манастир Жичу

Пратите нас
Селектор тениске репрезентације Србије Виктор Троицки изјавио је у Краљеву да жели да сви играчи буду спремни за сваки меч и додао је да је најважније да његов тим оствари победу против Словачке у квалификацијама за Дејвис куп. Иначе, тенисери су заједно посетили манастир Жичу пре дуела.
Србија и Словачка ће играти у квалификацијама за Дејвис куп. Жребом је раније одлучено да у петак од 15 часова први на терен изађу Србин Миомир Кецмановић и Словак Лукаш Клајн. По завршетку тог дуела играће Душан Лајовић и Алекс Молчан.
Суботњи програм у дублу отвориће Никола Ћаћић и Миомир Кецмановић, који ће играти против Јозефа Ковалика и Игора Зеленаја. По завршетку дубла биће одиграни сингл мечеви. На терен ће прво изаћи Кецмановић и Молчан, а онда ће играти Лајовић и Клајн.
Миомир Кецмановић Џек Дрејпер - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2024
СПОРТ
Србија без Новака креће у бој у Краљеву
„Кецмановић је одиграо одлично у Аустралији, осећа се добро, игра добро, има самопоуздања, тако да смо одлучили да он почне меч против Словачке, а након њега Лајовић. Момци су тренирали сјајно целе седмице, имамо и други дан у суботу, тако да имамо и неке тактичке промене и желимо да сви буду спремни за сваки меч. Добра ствар је што имамо доста добрих играча и више опција“, рекао је Троицки на конференцији за медије у Краљеву.
Он је најавио да ће за Србију у дублу играти Кецмановић и Ћаћић.
„Што се тиче састава дублова, све ће зависити од резултата после првог дана. Видећемо и којим ћемо резултатом завршити дан, али и шта ће бити најбоља опција за суботу. Најважније је да дођемо до три бода која су нам потребна да победимо. Видећемо ко ће бити најспремнији“, додао је селектор Србије.
Троицки је позвао навијаче да у великом броју подрже Србију.
„Позивам још једном публику да дође у што већем броју да нас подржи у Краљеву у петак од 15 сати. Имали смо успеха у овој хали претходних година, али један од фактора који нам је увек помагао су пуне трибине. Сећам се и ја када сам играо да је било крцато тако да бих волео да и овога пута буде тако. Значило би свима нама, поготово момцима који су на терену, па ето, позивам љубитеље спорта и тениса да дођу у што већем броју“, рекао је Троицки.
Дејвис куп репрезентативци Србије и Словачке су раније посетили манастир Жичу. Лепа увертира за Дејвис куп дуел.
Ана Жигић - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2024
СПОРТ
Прва Српкиња која је превеслала Атлантик за Спутњик: „Ноћу сам улазила у дом ајкула и сабљарки“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала