- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ о посети Викторије Нуланд Кијеву: Не слути на добро

© Sputnik / Natalia SeliverstovaМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2024
Пратите нас
По правилу посете високе америчке званичнице Кијеву Викторије Нуланд не завршавају се ничим добрим, оценио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Он је тим речима прокоментарисао недавни боравак заменице америчког државног секретара у Кијеву.
"Као прво, више бих више бих волео да не коментаришем Нуландову. Мислим да би било боље да то ураде моје колеге из Министарства спољних послова. Друго, по правилу, долазак Нуландове у Кијев не слути на добро. Сећамо се да је било тако 2014. године када је делила колачиће", рекао је Песков у интервјуу новинару Павлу Зарубину.
Подсетимо, шеф руске делегације на преговорима у Бечу о војној безбедности и контроли наоружања Константин Гаврилов рекао је недавно да је циљ те посете да се оцени сукоб украјинског председника Владимира Зеленског и начелника Генералштаба украјинске војске Валерија Залужног, разговара са њима и дају препоруке, али да она нема задатак да их помири.
„Све је отишло предалеко, личне амбиције... Мало је вероватно да ће доћи до помирења. Одавде (из Беча) ми то не видимо“, додао је он.

Америка наставља са провокацијама

Песков је додао да САД настављају да провоцирају кијевски режим да наставе сукоб, али да то неће утицати на ток и исход специјалне војне операције.
"САД су директан учесник тог сукоба, оне одржавају и повећавају степен укључености у сукоб, настављају да провоцирају кијевски режим да наставе рат. А то никако неће утицати на ток специјалне операције", рекао је Песков.
Нуландова је током посете Кијеву рекла да су амерички високопрецизни пројектили GLSDB које је Вашингтон обећао Украјини већ на путу.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала