- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Нови удари Америке и Британије у Јемену, гађано 36 мета Хута

© AP Photo / U.S. Navy/Mass Communication Specialist 3rd Class Kaitlin WattАвион полеће са носача авиона „Двајт Д. Ајзенхауер“.
Авион полеће са носача авиона „Двајт Д. Ајзенхауер“. - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2024
Пратите нас
Америчке и британске снаге извеле су нове ударе на мете Хута у Јемену. Гађано је 36 циљева на 13 локација, наводи се у заједничком саопштењу коалиционих снага, предвођених САД, које је објавио Пентагон.
Заједничку операцију су „по наређењу њихових влада, покренуле војске Сједињених Држава и Велике Британије, уз подршку Аустралије, Бахреина, Канаде, Данске, Холандије и Новог Зеланда, као одговор на континуиране нападе Хута на међународне и комерцијалне бродове, као и поморске бродове који пролазе Црвеним морем“, стоји у саопштењу.
Амерички министар одбране Лојд Остин је саопштио да „ова колективна акција шаље јасну поруку Хутима да ће наставити да сносе последице ако не окончају своје илегалне нападе на међународне бродове“.
Медији су пренели да су напади изведени са ваздушних и површинских платформи, као и да су мете биле командни и контролни центри, подземна складиште оружја, као и друго оружје које користе Хути за гађање међународних бродских путева.
Претходно је Централна команда САД саопштила да је гађала мете Хута у Јемену и да је том приликом уништено шест противбродских крстарећих ракета спремних да, како се тврди, буду испаљене на бродове у Црвеном мору.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала