Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Радници поште из Гораждевца пуштени на слободу, Куртијева полиција конфисковала новац за пензије

© AP Photo / Visar KryeziuКосовска полиција
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2024
Пратите нас
Радници Поште Србије, који су ухапшени јутрос у Гораждевцу, пуштени су на слободу, потврдио је за Косово онлајн директор Поште Србије за Косово и Метохију Иван Милојевић.
Док су радници пуштени након вишесатног задржавања у полицији, возило је конфисковано, а одузет је и новац који се налазио у возилу, а који је био намењен пензијама, наводи портал. Како се додаје, реч је о неколико милиона динара.
Најпре су приведени возач В. М. и његов пратилац В. П., а потом је и од управнице Поште у Гораждевцу затражено да пође у станицу и да изјаву.
Канцеларија за Косово и Метохију је претходно саопштила да је акција Куртијеве полиције спроведена како би била онемогућена исплата пензија житељима те српске енклаве, а са јасним циљем да се српском народу онемогући опстанак на вековним огњиштима.
„Куртијеви друмски разбојници у полицијским униформама сатима су у Пећи испитивали приведене раднике поште и очигледно је да је у Приштини донета одлука да се Србима до краја укину сва људска права“, наглашава се у саопштењу.
Канцеларија за Косово и Метохију је навела да у реалном времену информише релевантне међународне чиниоце о терору који се протеклих дана појачано одвија на Косову и Метохији и очекује хитну и оштру реакцију како би се зауставио покушај прогона српског становништва из покрајине.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала