- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медији: Украјински проблеми се повећавају због несташице муниције

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаСпецијална војна операција у Украјини
Специјална војна операција у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2024
Пратите нас
Украјинске трупе суочавају се са све већим потешкоћама због несташице муниције, док Русија појачава своје ударе, пише Бизнис инсајдер.
Како се наводи, Руска Федерација је од почетка специјалне војне операције задржала надмоћ у артиљеријској ватри. Истовремено, како се истиче у тексту, „ова предност се само повећала последњих месеци“.
Напомиње да ће се „украјински проблеми са муницијом вероватно поновити и повећати потешкоће са којима се Украјина суочила током своје противофанзиве која је разочарала“.
Недостатак муниције, пише Бизнис инсајдер, долази усред појачаних напада Русије, која је наставила офанзивне операције на јесен након што је обновила своје залихе.
Председник Русије Владимир Путин изјавио је да контраофанзива украјинских оружаних снага доживела крах. Од почетка јуна безуспешно покушава да изврши офанзиву. Према речима министра одбране Русије Сергеја Шојгуа, за то време Кијев је изгубио 159 хиљада војника, 121 авион, 766 тенкова и 2.348 оклопних возила. Руска страна је више пута истицала да офанзива Украјини није донела значајније резултате.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала