- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Просинечки на новом задатку: „И ја сам био победник“

© AFP 2023 / LLUIS GENEРоберт Просинечки
Роберт Просинечки - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2024
Пратите нас
Хрватски тренер Роберт Просинечки изјавио је у Подгорици да је за њега велики изазов место селектора фудбалске репрезентације Црне Горе и истакао да ће радити најбоље што може како би остварио добре резултате.
Просинечки је у Подгорици промовисан као нови селектор Црне Горе. Он је седми селектор у историји фудбалске репрезентације Црне Горе.
"Обећали смо име селектора крајем јануара, закаснили смо пар дана, али није проблем. Селектора сви знате и био је наш први избор када је дошло до растанка с Миодрагом Радуловићем. Било је пуно понуда, нисам хтео да одлучујем до седнице Извршног одбора и плана. У јануару је доста тих кандидата нашло ангажмане, али први и једини разговор је био са Просинечким. После првог разговора Роберт је изразио жељу да дође и након тога ни са једне стране није било условљавања", изјавио је председник Фудбалског савеза Црне Горе (ФСЦГ) Дејан Савићевић.
Просинечки је у каријерио водио селекције Азербејџана и Босне и Херцеговине.
"Радићу најбоље што могу, надамо се успеху. Посебно у Лиги нација која нам је врло важна. Велики изазов за мене, Црна Гора има тим који може да игра са сваком репрезентацијом. Радићемо најбоље што можемо, верујем уз подршку свих. Имамо доста времена да се припремимо, да се упознамо с новим радом и играчима", рекао је Просинечки на промоцији.
Он је истакао да Црна Гора има квалитетне фудбалере.
"Неке играче знам, Марко Вешовић је био код мене у Црвеној звезди. Остало ћу у ходу... Имамо квалитет, играче који су већ стандардни и који су вође - Стефана Савића, Стевана Јоветића, Адама Марушића... Гледаћемо и млађе", додао је нови селектор ЦГ.
Просинечки је уговор са ФСЦГ потписао на годину дана.
"Сигурно ће сарадња да траје толико, онда ћемо да видимо. Пробаћемо да освојимо Лигу нација, да се спремамо за квалификације за СП...", рекао је Просинечки.
Он је навео да ће репрезентација Црне Горе играти поносно.
"Могу да најављујем пуно тога, али нећемо никог да се плашимо, показаћемо понос, покушаћемо да доминирамо. И ја сам био победник, играо сам у великим клубовима, иако нажалост нисам водио велике клубове. У марту ћемо бити осам дана заједно, имаћемо два меча, правићемо атмосферу и игру за оно што нас чека. И Лига нација је занимљива, преко ње може да се оде на велико такмичење. Тражићемо најбоља решења, видећемо и неке нове, млађе играче, јер је то неопходно", рекао је Просинечки.
Просинечки ће на клупи Црне Горе дебитовати 21. марта на пријатељском мечу са Белорусијом.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала