Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ана Брнабић: Резолуција Европског парламента наставак притиска на Србију

© Tanjug / JADRANKA ILIĆАна Брнабић
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2024
Пратите нас
Резолуција Европског парламента нема никакве везе са изборима, већ је вид додатног политичког притиска на Србију, као и на председника Србије Александра Вучића и Српску напредну странку која има већину у будућем парламенту и чиниће окосницу будуће Владе, изјавила је премијер Ана Брнабић.
То је, према њеним речима, казна зато што се председник Србије бори за самосталну и независну државу чији је део и Косово и Метохија и још једно упозорење и вид притиска зато што Вучић и даље одолева да не уведе санкције Русији.
„Резолуција је вид притиска и неки вид казне за две основне ствари, од којих је прва то што, како кажу, кршимо уставност тзв. Косова а што нам Европски парламент замера и због чега је Александар Вучић инсистирао и одлучио да Србија гласа против чланства тзв. Косова у Савету Европе, што су му у резолуцији Европског парламента замерили у октобру 2023“, рекла је Брнабићева.
Брнабићева је за ТВ Пинк оценила да је резолуција казна зато што Србија лобира против признавања државности тзв. Косова и зато што лобира за повлачење признања независности и навела да све то пише у резолуцијама Европског парламента.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала