- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Маљковић: Никад изазовнија ситуација за кошаркашку репрезентацију Србије

© Фото : ФИБАМарина Маљковић
Марина Маљковић  - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2024
Пратите нас
Кошаркашице Србије од осмог до 11. фебруара игају квалификације за Олимпијске игре, а Марина Маљковић, селекторка репрезентације истакла је да се српске кошаркашице никада нису нашле у изазовнијој ситуацији јер су имале јако мало времена да се припреме.
За пласман на Олимпијске игре српским кошаркашицама потребно је да освоје једно од прва три места. Играће против домаћина Бразила, Немачке и Аустралије, а Марина Маљковић пред овај квалификациони прозор говорила је о проблемима са којима се репрезентација сусрела.
Женска сениорска репрезентација Србије учествује на ФИБА олимпијском квалификационом турниру од 8. до 11. фебруара у бразилском Белему. Српкиње ће играти против селекција домаћег Бразила, Немачке и Аустралије. За трећи узастопни пласман на Олимпијске игре, изабраницама Марине Маљковић биће потребно да у Бразилу освоје једно од прва три места.
„Последњи од свих тимова учесника стижемо у Бразил. Скупљали смо се свуда по свету, јер су поједине репрезентативке имале клупске обавезе и протеклог викенда. Имамо свега два заједничка тренинга пред прву утакмицу, за разлику од наших противника попут Аустралије и Бразила, који су већ месец дана на припремама и Немачке, која има добрих десет дана припрема. Ово је никада изазовнија ситуација за кошаркашку репрезентацију Србије. Наше девојке су довољно паметне, жељне и знају шта могу да добију у Бразилу. Увек смо се скупљале у чудним и тешким ситуацијама, тако да очекујемо да ће и овом приликом снага наше групе да надјача све изазове“ рекла је селекторка која упркос свему има поверења у свој тим.
Истакла је Маљковић и да Србија нема лаког противника.
„Све три екипе са којима ћемо се борити за пласман на Олимпијске игре у Паризу су изузетно тешки противници. То је најбоље што женска кошарка у свету нуди. Аустралија је велика класа, Бразил је с разлогом постављен за организатора турнира, зато што су коначно направили један јако добар, висок и атлетски способан тим са изразитом доминацијом на центарској позицији. Немачка је на екипу са Евробаскета из Словеније довела сестре Сабали које добро познајемо, тако да нас чека тежак задатак“,објаснила је Марина Маљковић.
У тиму Србије нашле су се: Ивон Андерсон, Мина Ђорђевић, Катарина Зец, Маша Јанковић, Невена Јовановић, Александра Катанић, Ивана Катанић, Тина Крајишник, Невена Росић, Кристина Топузовић и Саша Чађо,Јована Ногић, Ивана Раца и Драгана Станковић, а у Белему Анђела Дугалић.
Први меч српске кошаркашице играју осмог фебруара против Немачке од 17 часова, затим против Бразилки десетог фебруара од 20 часова, а последњи меч Српкиње играју дан касније од 17 часова против Аустралије.
Никола Јокић и Џоел Ембид - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2024
СПОРТ
Николин највећи противник за МВП титулу иде на операцију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала