- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дипломата: Одговорићемо ако Америка распореди нуклеарно оружје у Великој Британији

© AP Photo / William Collette/U.S. Air Force via AP)САД тестирају нуклеарно оружје
САД тестирају нуклеарно оружје - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2024
Пратите нас
Русија прати ситуацију на тему могућег распоређивања америчког нуклеарног оружја на територији Велике Британије и у случају да се то оствари реаговаћемо на одговарајући начин, изјавио је представник Русије при Уједињеним нацијама и другим међународним организацијама у Женеви Генадиј Гатилов телевизији „Росија 24“.

„Пратимо ту информацију. Могуће је да је реч о деконзервацији авионске базе са америчким нуклеарним оружјем у Великој Британији. Такође се говори и о могућем слању нуклеарног оружја у балтичке земље и Пољску. Све то ствара напету ситуацију, али ми пратимо како се креће развој у том правцу. Наравно ако је тако, Русија ће бити приморана да на одговарајући начин одреагује“, рекао је руски дипломата.

Раније је британски лист „Телеграф“, позивајући се на документа Пентагона, саопштио да САД први пут након 15 година планирају да распореде нуклеарно оружје у Великој Британији, јер се „руска претња повећава“. Као што је наведено у листу, на британској авионској бази Лејкенхит у округу Сафолк планирају да распореде нуклеарне бојеве главе три пута веће од снаге бомбе која је бачена на Хирошиму.
Погледајте и:
Амерички војни брод - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2024
РУСИЈА
Лавров: Проверавамо информацију о плановима Америке да распореди нуклеарно оружје у Британији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала