- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Трамп: Трећи светски рат може да почне пре него што Бајдену истекне мандат

© AP Photo / Jose Luis MaganaБивши америчким председник Доналд Трамп
Бивши америчким председник Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2024
Пратите нас
Трећи светски рат може да избије пре него што садашњи председник САД Џозеф Бајден напусти функцију, рекао је бивши амерички председник Доналд Трамп и додао да Бајден не успева да се носи са својим одговорностима као шеф државе.
"Девет месеци пре избора је много времена. Веома су добре шансе да у том периоду дође до трећег светског рата, јер имамо некога ко не ради свој посао како треба. Бајден је предмет подсмеха широм света и нико га не поштује", рекао је Трамп у интервјуу за Фокс њуз.
Он је окривио актуелног председника што је својим "меканим" ставом у политици на Блиском истоку дозволио напад у којем су убијена три америчка војника и упозорио да ће Иран набавити нуклеарно оружје у наредних 60 дана.
„Наша земља је у хаосу, наше границе су отворене и несигурне. Сједињене Америчке Државе не траже сукоб на Блиском истоку или било где другде у свету. Али нека знају сви они који би могли да нам нанесу штету: ако наудите Американцу, ми ћемо одговорити“, поручио је Трамп.
Раније је Трамп више пута истицао да је свет на ивици трећег светског рата.
Он је у јануару рекао да је Бајденова политика 'претворила свет у пакао' и да је довела Сједињене Америчке Државе до крвопролића.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала