- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија у УН: Америка „гаси ватру бензином“ на Блиском истоку

© AP Photo / John MinchilloСтални представник Русије у УН Василиј Небензја
Стални представник Русије у УН Василиј Небензја - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2024
Пратите нас
Вашингтон настоји да „гаси ватру бензином“ и заоштрава конфронтацију на Блиском истоку уместо да тражи права решења за проблеме у региону, изјавио је стални представник Русије у УН Василиј Небензја.

„Последњи догађаји потврђују да САД не траже и никада заправо нису тражиле решења за проблеме у региону. Логику њиховог деловања треба тражити искључиво у жељи да по сваку цену сачувају свој доминантан положај у свету. Стога је Вашингтон настојао и настојаће да гаси ватру бензином и да погоршава сталне несугласице на Блиском истоку у оној мери која одговара његовом израелском савезнику“, рекао је Небензја на седници СБ УН коју је Русија сазвала због америчких напада на Ирак и Сирију.

Руски дипломата сматра да се не може рачунати на разборитост америчког естаблишмента и његову спремност да узме у обзир интересе земаља из региона.
„Још једном смо могли да се уверимо у то 2. и 3. фебруара“, закључио је Небензја.
Подсетимо, Америка је 2. фебруара започела агресију на Сирију, а бомбардовани су и циљеви на територији Ирака. Према последњим подацима, у нападу је погинуло 10 људи, а 18 је рањено.Америчка војска саопштила је да је погодила више од 85 циљева у Ираку и Сирији и да су у нападима коришћени бројни авиони, укључујући бомбардере дугог домета који су долетели из САД.
Погледајте још:
Стални представник Русије у УН Василиј Небензја - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2024
РУСИЈА
Небензја: САД покушавају да увуку у сукоб највеће земље Блиског истока
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала