- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ана Ивановић открила тајну Синеровог успеха

© AP Photo / Alessandra TarantinoЈаник Синер
Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2024
Пратите нас
Ана Ивановић, бивша српска тенисера и Гренд слема шампиона, говорила је о Јанику Синеру и његовој каријери, а том приликом открила је и на који начин Дарен Кејхил, тениски тренер, утиче на младог Италијана.
Од доласка Дарена Кејхила у тим Јаника Синера 2022. године, италијански тенисер постао је Гренд слем шампион, одвео је Италију до титиуле на Дејвис купу и постао је најгора ноћна мора за било ког противника па и Новака Ђоковића.
Синеров напредак помно је пратила и Ана Ивановић која је за „Убитенис“ говорила о Јаниковој титули на Аустралијан опену.
„Било је невероватно. Начин на који је играо током целог турнира. Заиста је показао менталну снагу и издржљивост. Начин на који удара лопту са таквом елеганцијом био је сјајан за гледати“, истакла је шампионка Ролан Гароса из 2008. године.
Ана добро зна и шта Синеру помаже да буде тако комплетан играч. Српска тенисерка током каријере такође је радила са Кејхилом који јој је много помогао у одређеним аспектима, а такав приступ очигледно има и сада са Јаником.
„Увек сам уживала радећи са Дареном зато што је толико едукован и толико се разуме у тенис. Увек ми је давао најбољи савет у тренуцима када сам била под притиском. Увек је налазио речи да ме смири и усмери у правом смеру. Веома сам била срећна када сам га видела у Јаниковом боксу“, истакла је Ивановићева.
Анине речи о Кејхилу посебно имају тежину када се узме у обзир да је тренирао играче попту Ендија Марија, Фернанда Вердаска, Данијеле Хатухове, Соране Кирстее и на крају Симоне Халеп. Румунска тенисерка управо је са њим стигла до првог места на ВТА листи и титуле на Ролан Гаросу.
Сматра прослављена српска тенисерка да Италијан има све предуслове да настави да ређа успехе.
„Милим да је најважније да прати његов пут и тренинг, али сам сигурна да то и ради. Има добар тим и систем подршке иза себе, па може да се фокусира на циљеве и ритам“, рекла је Ивановићева.
Верује Ана да Синер може до великог броја титула на највећим турнирима.
„Има заиста добар општи стил игре. Ментално и физички је много јак. Ко настави да ради то што ради ту је још много Гренд слемова за њега. Заиста уживам гледајући га. Делује као веома добра особа, што је прелепо видети“, закључила је Ана Ивановић.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2024
СПОРТ
Холанд открио да му је Новак узор: Остао је доследан себи – дошао је ниоткуд
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала