- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Дани мађарског филма у Дворани Културног центра Београда

© Фото : Спутњику уступио КЦБ/ПромоФилм "Јупитеров месец" Корнела Мундруца
Филм Јупитеров месец Корнела Мундруца - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2024
Пратите нас
Дани мађарског филма биће одржани од 8. до 10. фебруара у Дворани Културног центра Београда.
Током три дана посетиоци ће моћи да погледају пет најупечатљивијих мађарских филмова протеклих година, које су режирали светски признати редитељи и који су приказивани и награђивани на најпрестижнијим филмским фестивалима.
Дане мађарског филма 8. фебруара отвара остварење „На души и телу“ Илдико Ењеди, добитник „Златног медведа” на Филмском фестивалу у Берлину, након чега ће публика моћи да разговара са Балажем Варгом, историчарем филма са Универзитета ЕЛТЕ у Будимпешти.
То је необична љубавна прича о двоје усамљених радника у једној будимпештанској кланици – новој радници Марији и њеном старијем шефу Ендреу који схватају да су сродне душе.
У петак 9. фебруара, после пројекције филма „Фомо“ Атиле Хартунга са публиком ће разговарати теоретичар филма Мирољуб Стојановић, уредник издавачке делатности Филмског центра Србије, а модератор разговора биће уредник филмског програма КЦБ-а Иван Аранђеловић.
Према синопсису, Герга и његову групу тинејџера интересују само три ствари: журке, секс и друштвене мреже. На журци, једне ноћи, Лила постаје њихова жртва. Изазов који се отео контроли овим тинејџерима ће преокренути живот.
Исте вечери на програму је и драма „Припрема за неодређено време заједништва“ Лили Хорвато неохирургу Марти, која се заљубљује, оставља блиставу каријеру у Америци и враћа се у Будимпешту да би започела нови живот са изабраником, међутим он се не појављује на договореном састанку и када га коначно нађе, љубав њеног живота тврди да се никада пре нису срели.
„Јупитеров месец“ Корнела Мундруца, који је на репертоару 10. фебруара, говори о мигранту, устрељеном док је илегално прелазио границу. Уплашен и у шоку, рањени Арјан сада може мистериозно да левитира кад пожели.
Након „Јупитеровог месеца“, публика ће имати прилику да погледа „Коначни извештај“ Иштвана Саба.
Сабо је снимио причу о кардиологу који одлази у пензијуи без посла се осећа изгубљено. Враћа се у родно село да ради као лекар опште праксе.
Филмови се приказују на мађарском језику, са српским и енглеским титловима, а улазнице коштају 300 динара.
Кадар из филма Чисто људски - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2023
КУЛТУРА
Селекције „Нови мађарски филм” и “Северна Македонија у фокусу” на Фестивалу европског филма Палић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала