- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Велика криза „новог Ђоковића“: Руне отпустио и мајку

© AP Photo / UnsplashНовак Ђоковић Холгер Руне Торино
Новак Ђоковић Холгер Руне Торино - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2024
Пратите нас
После вести да Холгер Руне и Борис Бекер раскидају сарадњу, уследило је још веће изненађење јер је тим младог Данца напустила и његова мајка Анеке. Рунеу су дефинитивно потребне промене, већ дуго не иде победничким путем, али мало ко је очекивао да ће талентовани Данац повући тако радикалне потезе.
После четвртфинала Вимблдона, Холгер Руне потпуно је потонуо и нанизао поразе у раним фазама турнира. Буђење је уследило доласком Бориса Бекера у његов тим, а после дужег времена нешто бољи резултат остварио је на Мастерсу у Паризу где је као брнаилац титуле стигао до четвртфинала када ја је савладао Новак Ђоковић.
Често је млади Руне добијао и надимак „нови Ђоковић“, али кризе какве су задесиле Данца српски ас није имао.
Најпре је после само неколико месеци сарадња са Бекером прекинута, а онда је стигла вест и да Руне прекида сарадњу са својом мајком Анеке. Она је била задужена за Холгеров однос са медијима, али ће бригу о томе преузети нека од већих менаџерских компанија.
Ипак Холгерова сарадња са мајком није се заснивала само на томе, јер је Анеке много пута утицала и на друге сегменте, па се тако говорило да је због ње Руне и довео Бекера у тим. Иако је Анеке поводом краја сарадње са сином као разлог навела да би посао требало да преузме већа компанија, спекулише се да је дошло до сукоба између ње и легендарног немачког тенисера.
Осим што има проблема у тиму, Руне их има и на терену, па је тако тренутно у изазовној фази каријере.
Дански тенисер стигао је до полуфинала на турниру у Монпељеу, а онда је предао меч Борни Ћорићу, хрватском тенисеру који је у том тренутку водио резултатом 6:3, 4:1. Публика је реаговала бурно, извиждала је његову предају, а онда је уследио још један гест који му је замерен.
Руне је меч предао због повреде десне подклатице, а потом је недуго после предаје објављено да ће играти на егзибиционом турниру у Ослу који се одржава од деветог до 11. фебруара.
Холгеров потез доказао је да је публика очигледно оправдано била незадовољна јер повреда није била толико озбиљне природе.
После блиставе 2022. године у којој је освојио Мастерс у Паризу, Руне не приказује онолико колико се од њега очекивало. Истина, прошле сезоне стизао је до четвртфинала Ролан Гароса и Вимблдона као и до финала Монте Карла и Рима, али дефинитивно то није била игра коју је најављивао када се пробио у тениски врх.
Тренутно је Руне седми рекет света, а уколико жели да остане у друштву десеторице најбољих мораће да посложи коцкице испочетка јер нека дефинитивно није на свом месту.
Енди Мари - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2024
СПОРТ
Поразима се не назире крај – али ни каријери
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала