- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Столтенберг и Саливан: Нема директне претње од напада Русије; Подршка Кијеву без обзира на Залужног

© AP Photo / Kevin WolfСастанак делегација САД и НАТО
Састанак делегација САД и НАТО - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2024
Пратите нас
НАТО не види никакву директну опасност од напада Русије на неку државу чланицу, изјавио је генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг.

„Не гледамо на мир као на нешто гарантовано али не видимо никакву непосредну опасност од напада Русије на територију државе чланице“, рекао је на он на заједничкој конференцији за медије са помоћником америчког председника Џејком Саливаном у Бриселу.

Шеф НАТО је рекао и да ће Алијанса наставити да подржава Украјину без обзира на потенцијалну оставку главнокомандујућег украјинске војске Валерија Залужног.
„Не мешамо се у то питање, а помоћ ће, свакако, наставити да стиже“, рекао је Столтенберг.
То је потврдио и амерички званичник.
„Сједињене Државе ће наставити да подржавају и владу у Кијеву и украјинску војску без обзира на кадровска решења“, навео је Саливан поводом спекулација о смени Залужног.
Саливан је изјавио да амерички председник Џозеф Бајден намерава да истраје у томе да Конгрес издвоји нова средства за Украјину.
Он је додао да је од многих савезника чуо нова обећања о томе да ће пружити опипљиву помоћ Кијеву.
„Како је председник јуче рекао, он ће напорно радити на томе да се дође до пакета мера за подршку Украјини који ће подржати обе странке“, навео је он и додао да се не разматра план „Б“.
И Столтенберг је рекао да је од животне важности да Конгрес постигне договор о даљој помоћи Кијеву.
Он је такође открио да Алијанса има нове поруџбине муниције у вредности од 10 милијарди долара, при чему 5,5 милијарди долара отпада на ракете за систем "патриот".
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала