- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Васа није искористио шансу – а Лука је поново правио чуда /видео/

© AP Photo / Tony GutierrezЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2024
Пратите нас
Василије Мицић био је једини српски кошаркаш на паркету у ноћи између уторка и среде у НБА лиги, али своје минуте није успео да искористи и упише поене. За разлику од њега Лука Дончић имао је ново блиставо вече и поново је исписао историју.
Не добија Василије Мицић велики број минута у Оклахоми па тако и нема увек прилику да се покаже у најбољем светлу.
Против Јуте српски кошаркаш на терену је провео свега 11 минута и за то време ка кошу је шутирао само једном, неуспешно. Осим тога уписао је један скок као и једну асистенцију. Оклахома је поражена резултатом 124:117.
Није то било Васино вече, али јесте било вече Луке Дончића који је у победи Даласа над Бруклином (119:107) уписао 35 поена, чак 18 скокова и девет асистенција.
Лука је на терену провео 43 минута, а посебно је блистао у трећој деоници.
Словеначки кошаркаш шутирао је 5/10 са линије пенала, 9/16 за два поена, 4/11 за три поена, а укупно му је проценат шута био на 48 одсто.
Тешко је ове сезоне наћи Дончићеве киксеве, једноставно доминира против било ког противника, а колико се цене његове партије међу кошаркашким обожаватељима показује и сцена из Бруклина.
Маверикси су гостовали Нетсима, али је атмосфера била као да су на домаћем терену, јер су Луки са трибина гласно скандирали „МВП, МВП“.
Дончић наставља да иде ка томе да на крају сезоне буде проглашен најбољим стрелцем с обзиром на то да је тренутно први са просечно 34,5 поена на мечу, а иза њега је Јанис Адетокумбо са 31,3.
Ненад Димитријевић - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2024
СПОРТ
Русија одушевљена Ненадом: Смешка се трипл-дабл
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала